zondag 23 september 2007

Bhakti Youth Weekend.

Sri Sri Guru Gaurangau Jayatah


Zaterdag 22 september begon de dag met bhajans in de ochtend met daarna een lezing uit hoofstuk 2 van het 11de canto van het Srimad Bhagavatam. De vragen die gesteld werden aan de negen yogendras worden hierin beantwoord. De eerste vraag ‘wat is onze werkelijke dharma, plicht?’ werd deze ochtend besproken.

Het avond programma werd gehouden in Oss. Er was een groot festival in het huis van een Hindoe familie op deze dag. Onder de begeleiding van Ashok Krsna Prabhu verzorgden de jongeren de kirtans tijdens dit festival.



Zondag 23 september begon de dag weer met hartverwarmende bhajans in de ochtend met daarna een lezing over de tweede vraag aan de negen yogendra’s: “hoe dienen we ons te gedragen tegenover anderen?” Een interessant punt dat naar voren werd gebracht is dat het sociale gedrag van vele Hare Krsna toegewijden zorgwekkend beperkt is.


De lezing werd zoals gebruikelijk afgesloten met het gezamenlijk zingen van ‘ Hari Haraye’ Sri Nam-Kirtan.



In de middag gaf Rambhadra Prabhu mrdanga les.



Na 16:00 uur begon het traditionele zondagsprogramma. Inspirerende bhajans en een lezing over Sri Vamana dev en Srila Jiva Gosvami omdat het hun verschijningsdag was. Met na afloop gezamenlijke dans tijdens de arati en een heerlijke ekadasi prasadam maaltijd.






Bhakti Youth hoopt jou (en u) te verwelkomen op één of meerdere van haar programma’s deze week.

Hare Krsna.

Geen opmerkingen: