zondag 16 september 2007

Verering van de Vaisnava

Hare Krishna,

Woensdag 12 september werd in de RadhaGovinda Gaudiya Math in Rotterdam stilgestaan bij de verschijningsdag van Srila Gour Govinda Swami. Ongeveer 25 toegewijden waren aanwezig en deelde hun ervaringen en herinneringen. Ik wil hierbij een ieder bedanken voor het betuigen van hun eerbetoon.

De genade van een zuivere toegewijde van Krishna heeft een wonderbaarlijk effect op onze ziel. Eenmaal in aanraking gekomen met zo'n Vaisnava zal ons leven nooit meer hetzelfde zijn. Zijn komst naar deze wereld was even zo transcendentaal als zijn heengaan. Gedurende zijn leven legde hij de nadruk op het belang van sadhu-sanga, de omgang met Krishna's toegewijden. Na het heengaan van Srila Gour Govinda Swami hebben veel van zijn discipelen en volgelingen hun toevlucht gezocht bij de lotusvoeten van Srila Narayana Maharaja. En zoals zuivere toegewijden elkaar altijd wederzijds respect geven is het ook hartverwarmend om te zien dat onder de volgelingen van Srila Narayana Maharaja altijd het gepaste respect wordt getoond voor alle Vaisnava's.

Nogmaals harteljk dank voor jullie aanwezigheid. Ook wil ik speciale dank uitbrengen naar de devotees van de RadhaGovinda Gaudiya Math die zich altijd weer inzetten om Gurudeva's preaching center in stand te houden, de devotees van Capelle a/d IJssel voor hun inspanningen en inzet en iedereen die op zijn eigen manier heeft bijgedragen.
Dandavat pranamas! Hari Haribol!
All glories to Sri Guru & Gauranga.
Das abhas Raghava Pandit

Geen opmerkingen: